Casa Corpului Didactic Prahova îşi propune, pentru anul școlar 2019-2020, promovarea unei oferte educaționale care să răspundă nevoilor de formare continua și dezvoltare profesională a cadrelor didactice din județul Prahova.
Puteți descărca OFERTA apăsând aici.
BROȘURA o puteți descărca apăsând aici.
Dosarul de înscriere care va conţine Formularul de inscriere (download), Adeverinta tip (download) şi celelalte documente precizate în Formularul de înscriere) se va aduce în prima zi de curs, care va fi stabilită ulterior, la C.C.D. Prahova.
Înscrierea online pentru cursurile acreditate se poate realiza apăsând linkul următor acreditate
Înscrierea online pentru cursurile avizate se poate realiza apăsând linkul următor avizate
* La sediul instituției şi în filialele C.C.D. Prahova se vor desfășura periodic activități metodico-științifice, conform calendarului disponibil pe site.
Vă aducem la cunoştinţă că joi, 26.09.2019, începând cu ora 10.00, la Casa Corpului Didactic Prahova, va avea loc Consfătuirea de specialitate, la disciplina Biblioteconomie și Știința Informării, pentru anul şcolar 2019-2020.
Vă informăm asupra următorului aspect:
APEL SELECȚIE 3 PENTRU OCUPAREA UNOR POSTURI DE FORMATORI, ÎN AFARA ORGANIGRAMEI, ÎN REGIUNEA SUD-MUNTENIA, PROIECT POCU, CRED, COD SMIS 2014+:118327
Mesaj către cursanți
Stimată doamnă/stimate domnule profesor,
În conformitate cu nota nr. 1758/CRED/18.07.2019 privind formarea cadrelor didactice din învățământul primar în cadrul proiectului ,,Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED’’ (a se vedea atașat), Ministerul Educației Naționale, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Casele Corpului Didactic din județele Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Olt, Teleorman, Timiș și din municipiul București, desfășoară în perioada 2 septembrie – 31 octombrie 2019 o nouă serie de formare a cadrelor didactice din învățământul primar. Formarea se derulează în cadrul programului de formare continuă ,,CRED – Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți. Formare nivel II – învățământ primar’’, program acreditat de casele corpului didactic partenere prin OM 3997/14.05.2019, având alocate 30 credite profesionale transferabile.
Programul de formare are o durată de 120 ore,se desfășoară în sistem blended-learning (60 ore față în față și 60 ore online), și este structurat pe 3 module, astfel:
- Modulul 1 – Un nou curriculum național pentru învățământul primar și gimnazial – conceptualizări necesare (28 ore dintre care 16 ore față în față și 12 ore online);
- Modulul 2 – Aplicarea noului curriculum național pentru învățământul primar/gimnazial. Disciplinele de studiu din perspectiva didacticii specialității (60 ore dintre care 28 ore față în față și 32 ore online);
- Modulul 3 – Aspecte transversale în abordarea și implementarea curriculumului național (28 ore dintre care 12 ore față în față și 16 ore online).
- Pentru evaluarea finală sunt alocate 4 ore.
Prin activitățile desfășurate în cadrul programului de formare continuă acreditat, se urmărește formarea/dezvoltarea/exersarea competențelor precum:
- înțelegerea și utilizarea modelului de proiectare curriculară pe competențe;
- stabilirea relațiilor interdisciplinare/transdisciplinare în predare și învățare;
- proiectarea contextelor și activităților de predare-învățare relevante pentru elevi, centrate pe dezvoltarea de competențe;
- identificarea celor mai frecvente dificultăți în învățare ale elevilor;
- utilizarea sarcinilor de evaluare semnificative pentru elevi, care să susțină măsurarea obiectivă a nivelului de performanță atins;
- autoreflecția asupra propriei activități didactice (calitate, aspecte de îmbunătățit);
- împărtășirea experiențelor didactice cu colegii care predau aceeași disciplină sau discipline din aceeași arie curriculară;
- utilizarea resurselor de învățare variate pentru elevi, inclusiv noi software și a resurselor educaționale deschise în scopul învățării;
- alegerea/elaborarea unei programe pentru un opțional integrat.
Activitatea de formare continuă a cadrelor didactice este cea mai amplă activitate din proiect, având un grup țintă de 55.000 cadre didactice din învățământul primar și gimnazial.
În urma depunerii dosarelor de înscriere la curs ați fost nominalizată/nominalizat să faceți parte din seria de formare care începe în 3 septembrie 2019.
Informațiile legate de organizarea și desfășurarea programului de formare le veți primi de la formatorul repartizat grupei din care faceți parte. Activitățile de formare față în față se vor desfășura în locația ….
Vă urăm mult succes!
Echipa de formare CCD Prahova
Detalii despre debultul formării cadrelor didactice din învațamântul primar în cadrul proiectului ”„Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED, ID 118 327, gasiți dând click aici.
Miercuri, 19 iunie 2019, ora 17,00, la Casa Corpului Didactic Prahova- lansarea volumului „ Cuvinte din maşina de scris a inimii” , semnată de jurnalista Luiza Rădulescu Pintilie, redactor coordonator al cotidianului „Prahova”.
O carte ce reuneşte umbre şi înseninări ale lumii în care trăim, gânduri-mărturisire ale autoarei şi reportaje despre oameni, lumini şi locuri vindecătoare. O carte a cărei concluzie este că „ ne-am născut să fim mai fericiţi decât păsările, decât copacii şi florile, decât stelele şi nu există paradis mai frumos decât acela pe care şi-l construieşte fiecare dintre noi din frumuseţi, seninuri, linişti, mulţumiri, înfloriri şi tihniri ale sufletului său „.
Vor vorbi despre carte şi autoarea ei :
* Scriitorul şi jurnalistul Lucian Avramescu, patron al Editurii A.M. PRESS
* Jurnalistul Dumitru Cârstea, patron al Editurii PRAHOVA
Invitaţi speciali:
* Martha Maria Mocanu, director general al firmei BES România
* Ileana Militaru, director general al Şcolii De Flori
Cuvintele din maşina de scris a inimii autoarei sunt pregătite de întâlnirea cu inima fiecărui cititor. Din când în când, cuvintele se vor preface în tăceri, spre a se auzi mai bine glasul muzicii şi diafana adiere a parfumurilor florale, ca o senină îmbrăţişare de vară a fiecăruia dintre cei prezenţi la întâlnire.
* Sesiune de autografe- gândul de preţuire al autoarei pentru cititorii care vor dori să aibă o carte în paginile căreia se vor regăsi drept cei care au fost cândva, cei care sunt acum sau cei care vor fi peste ani !
Vă informăm că programul de formare avizat Elemente de didactică pentru debutanţi şi stagiari (curs gratuit) va începe după următorul program:
· Grupa 1 EDUCATOARE/PROFESORI INVAȚAMANTUL PREȘCOLAR : -24.04.2019, ora 14, la sediul Casei Corpului Didactic Prahova, sala 12
· Grupa: 2 toate cadre didactice mai puțin următoarelor categorii care fac parte din alte grupe: educatoare/profesori învățământul preșcolar, învățători/ profesori învățământul primar
Date de curs:
1- 4 iunie 2019 ora 9.00 la sediul Casei Corpului Didactic Prahova, sala 12.
2 – 6 iunie 2019 ora 9.00 la sediul Casei Corpului Didactic Prahova, sala 11
3 – 11 iunie 2019 ora 9.00 la sediul Casei Corpului Didactic Prahova, sala 11
· Grupa 3 ÎNVĂȚĂTORI/ PROFESORI ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR
Date de curs:
prima întâlnire 1 iulie 2019, ora 12 la sediul Casei Corpului Didactic Prahova, sala 12
LICEUL TEHNOLOGIC DE TRANSPORTURI PLOIEŞTI
are deosebita plăcere de a vă invita să participaţi la evenimentul de diseminare a
proiectului ERASMUS+, KA201-CanVASS+ „Content Audio Video mAnagement System Plus”, ID 2017-1-IT02-KA201-036749 – etapa de cercetare transnaţională asupra integrării tehnologiilor digitale ȋn didactica tradiţională, care va avea loc,
Joi, 30 mai 2019, ȋncepând cu ora 10,00, sala 12 – Casa Corpului Didactic.
In speranţa unui răspuns pozitiv, vă adresăm rugamintea de a ne confirma participarea dumneavoastră până la data de 27.05.2019, la adresa de e-mail : gst.ploiesti@gmail.com
Vă informăm ca activitatea cu tema Impactul activităților extracurriculare asupra dezvoltării personalității elevilor, domeniul Învățământ primar, se reprogramează pe 6 iunie 2019.
În atentia cadrelor didactice care s-au înscris/doresc să se înscrie la programul de formare avizat Elemente de didactică pentru debutanţi şi stagiari (grupa mixta: toate cadre didactice mai puțin următoarelor categorii care fac parte din alte grupe: educatoare/profesori învățământul preșcolar, învățători/ profesori învățământul primar )
Vă informam ca programul avizat Elemente de didactică pentru debutanţi şi stagiari (curs gratuit) va începe după următorul program:
Grupa 2: mixtă, prima ședință de curs în data de 4 iunie 2019 (marți), ora 9.00 la sediul Casei Corpului Didactic Prahova, sala 12.
Înscrierile se pot face accesand link-ul:
până vineri, 31 mai 2019, ora 12:00.
Va informăm ca la apelul de selectie nr.411/CRED/TR/09.05.2019 se adaugă Corrigendumul 2 prin care se prelungeste perioada de inscriere .
Vă informăm că programul avizat Elemente de didactică pentru debutanți și stagiari, Grupa Educatoare (12 ore) se va derula în perioada 24.05.2019-11.06.2019 la sediul Casei Corpului Didactic Prahova.
INVITAŢIE
Colegiul „Ferdinand I”, comuna Măneciu organizează în colaborare cu Casa Corpului Didactic Prahova workshop-ul de diseminare a rezultatelor învăţării în cadrul proiectului Erasmus+ de mobilităţi în domeniul educaţiei şcolare (acţiunea KA1) cu numărul de referinţă 2018-1-RO01-KA101-048123 intitulat “Integrarea instrumentelor IT în predare – calea de a aduce elevii înapoi la şcoală”.
Workshop-ul se adresează tuturor cadrelor didactice care doresc să-şi amelioreze competenţele de predare prin integrarea instrumentelor IT în activitatea didactică, iar înscrierea se poate face prin accesarea link-ului https://docs.google.com/forms/d/1QjGobd70Ude_6rz770CaoMP656FtmUZENED088MHC-M/viewform şi completarea formularului până la data 30 mai 2019.
Vă invităm LUNI 03 iunie 2019, ora 14.00, la sediul Casei Corpului Didactic Prahova din Ploieşti.
Participanţii vor primi adeverinţă de participare la o activitate de formare continuă cu durata de 4 ore.
Asistent Manager proiect, Manager proiect,
Prof. DRAGOMIR CAROL Prof. PISĂU CONSTANTIN
Director Casa Corpului Didactic Prahova,
Prof. CAZACU DANIELA MARIANA
detalii aici
Evaluarea finală a cursului Management și comunicare în învățământ 120 ore 30 CPT – desfășurat la CCDPH va avea loc la CCDPH sâmbătă, 25.05.2019, de la ora 9.
Evaluarea finală a cursului ”Asigurarea calității în școală” 48 ore 12 CPT – desfășurat la Filiala Văleni va avea loc la Colegiul Național ”Nicolae Iorga” Vălenii de Munte mâine, 22.05.2019, de la ora 16.
CORRIGENDUM LA APELUL DE SELECȚIE NR. 411/CRED/TR/09.05.2019(RECTIFICARE LINK)
Casa Corpului Didactic Teleorman, vă informează că la apelul de selecție nr.411 din 09.05.2019 se adaugă corrigendum-ul de mai jos.
Completările aduse de prezentul corrigendum se adresează numai personalului didactic titular din învățământul superior.
Vă rugăm să publicați prezentul corrigendum pe paginile WEB ale instituției dumneavoastră.
Anexa 1 Cerere de inscriere selectie experti formare
Vă informăm ca activitatea cu tema Rolul educației artistice extrașcolare în formarea personalității elevilor, domeniul Învățământ secundar – Consiliere și Orientare / Activități extrașcolare și educație permanentă, se reprogramează pentru o dată ulterioară.
Casa Corpului Didactic Prahova organizează în data de 10 mai 2019, începând cu ora 13.00, conferința cu tema „Tipuri de discurs în critica literară”, susținută de scriitorul și criticul literar, Dan Gulea, profesor la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, mun. Ploiești. Conferința se va desfășura la sediul CCD Prahova, în Sala de Conferințe (parter), și va fi urmată de o lansare de carte a celor mai noi apariții editoriale ale scriitorului. Invitați: cadre didactice și bibliotecari din învățământul prahovean. Participarea la conferință va fi atestată prin diplomă. Vă așteptăm!
APEL SELECȚIE 3 PENTRU OCUPAREA UNOR POSTURI DE EXPERȚI ÎN REGIUNEA SUD-MUNTENIA, PROIECT POCU, CRED, COD SMIS 2014+:118327
CASA CORPULUI DIDACTIC TELEORMAN, COORDONATOR PARTENER IN CADRUL PROIECTULUI POCU, CRED, COD SMIS 2014+:118327, LANSEAZĂ UN NOU APEL DE SELECȚIE PENTRU OCUPAREA UNUI POST DE EXPERT LOCAL GRUP ȚINTĂ ÎN REGIUNEA SUD-MUNTENIA DEVENIT VACANT. DETALII GASITI DAND CLICK AICI
Dragi colegi din învățământul preuniversitar,
În completarea colaborărilor tradiționale cu învățământul preuniversitar, Facultatea de Litere a Universității din București propune o nouă formă de dialog, prin intermediul serviciului de consultanță online.
La adresa consultanta.litere@unibuc.ro cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal pot formula întrebări pe teme din toate domeniile acoperite de programele școlare: limbă, literatură și teorie literară, comunicare orală și scrisă, interculturalitate. Profesorii Facultății, autori de studii fundamentale în aceste domenii, dar și colaboratori la manuale și materiale cu destinație didactică, vor formula răspunsuri privind acuratețea unor concepte și preluarea lor adecvată în școală, vor sugera, la solicitarea Dvs., soluții didactice creative, în spiritul unui învățământ centrat pe elev și orientat spre formarea de competențe. Întrebările puse, împreună cu răspunsurile lor, vor putea fi consultate de toţi cei interesaţi de astfel de probleme pe site-ul oficial al Facultăţii de Litere (http://litere.ro) cu clic pe butonul „Consultanţă filologico-didactică” aflat pe meniul principal al site-ului.
Credem că schimbul de idei între comunitatea academică și cea a profesorilor din învățământul preuniversitar va asigura continuitatea și calitatea educației filologice românești.
Prof. univ. dr. Emil Ionescu,
Decanul Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti,
Prof. univ. dr. Rodica Zafiu
Prof. univ. dr. Andra Vasilescu
Prof. univ. dr. Liviu Groza
Conf. univ. dr. Ioana Valentina Murăruş
Conf. univ. dr. George Ardelean
Conf. univ. dr. Florentina Sâmihăian
Vă informăm ca activitatea cu tema “Educația rațional-emotivă și comportamentală în școală (Disciplina: Consiliere psihopedagogică), domeniul Învățământ secundar / Om și societate s-a reprogramat pe 22 mai 2019, ora 930.
Apel la colaborare
Stimată Doamnă, Stimate Domn,
Casa Corpului Didactic Alba în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba vă solicită sprijinul pentru informarea cadrelor didactice din județul dumneavoastră privind Proiectul educativ: Concursul național „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor!”, ediția a XIV-a, 2019. Concursul, conform Anexei nr. 9 la OMEN nr. 3016/09.01.2019 se află în Calendarul activităților educative regionale și interjudețene (CAERI) la poziția 15.
În acest sens:
Vă rugăm să difuzați în instituțiile de învățământ din județul dumneavoastră următoarea invitație de participare la concurs.
În cazul în care doriți să deveniți parteneri ai proiectului educativ pe care vi-l propunem, vă invităm să organizați concursul, la nivelul județului dumneavoastră, în conformitate cu Art. 12, 13, 14 din Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului.
Cu toată stima,
Director CCD Alba,
Prof. Deák-Székely Szilárd Levente
INVITAŢIE
Dragi colegi,
Casa Corpului Didactic Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba vă invită să participați cu lucrări la cea de a XIV-a ediție a Concursului Național „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor!”.
Concursul, conform Anexei nr. 9 la OMEN nr. 3016/09.01.2019 se află în Calendarul activităților educative regionale și interjudețene (CAERI) la poziția 15.
Cu toată stima,
Prof. Deák-Székely Szilárd Levente
Scurtă prezentare a Concursului Național „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor!”
Proiectul educativ este un concurs național interdisciplinar ce antrenează elevii și cadrele didactice în activități complexe de cercetare, creație literar-artistică și traduceri concretizate prin lucrări la următoarele secțiuni:
- Eseuri, critică și istorie literară pe tema operei și vieții lui Lucian Blaga (elevi și cadre didactice);
- Creație literară – Poezie (elevi și cadre didactice);
- Traduceri (în limbile engleză, franceză) a unor fragmente din opera lui Lucian Blaga (elevi și cadre didactice);
- Artă plastică (elevi și cadre didactice);
- Informare-documentare (numai pentru elevi).
Participanți:
La concurs poate participa orice elev sau cadru didactic care se înscrie în termenul stabilit și respectă regulamentul de organizare și desfășurare al concursului.
Locul de desfășurare:
Etapa I. Faza locală (lunile ianuarie-februarie-martie) – în școala dumneavoastră. În cazul în care nu se organizează fază locală atunci se poate participa în condițiile art. 6. alin 1. din Regulament – fază locală. Dacă nu se organizează nici fază județeană atunci se poate participa în condițiile art. 6. alin 2. din Regulament – fază județeană. Se vor trimite lucrările direct la CCD Alba.
Etapa II. Faza județeană (luna aprilie) – în județul dumneavoastră. În cazul în care nu se organizează fază județeană atunci se poate participa în condițiile art. 6. alin 2, din Regulament – fază națională;
Etapa III. Faza națională (luna mai) – la CCD Alba. Lucrările la faza națională se transmit pe adresa de E-mail: concursul_lucian_blaga@yahoo.com
Lucrările premiate vor fi publicate în revista on-line: „Laudă semințelor, celor de față și – n veci tuturor”, ISSN 2668-0076, ISSN-L 2668-0076
http://www.ccdab.ro/Editura/REVISTA_nr_1_2018_LAUDA_SEMINTELOR.pdf
Regulamentul privind privind Concursul se află pe site-ul CCD Alba: http://www.ccdab.ro/
la: ACTIUNI IN DERULARE secțiunea PROIECT NAȚIONAL DE LITERATURĂ ȘI ARTE VIZUALE DEDICAT FILOZOFULUI LUCIAN BLAGA – CONCURS „LAUDĂ SEMINȚELOR CELOR DE FAȚĂ ȘI-N VECI TUTUROR”, EDIŢIA a XIV-a, 2019
http://www.ccdab.ro/actiuni%20in%20derulare/actiuni%20in%20derulare.html
sau revista la DETALII:
http://www.ccdab.ro/Editura/REVISTA_nr_1_2018_LAUDA_SEMINTELOR.pdf
Pentru informații suplimentare:
CASA CORPULUI DIDACTIC ALBA, Str. Gabriel Bethlen, Nr. 7, Alba Iulia, 510009
Telefon: 0258 826147, fax: 0258 833101 E-mail: concursul_lucian_blaga@yahoo.com
Prof. Jude Laurențiu, prof. metodist CCD Alba
Mobil: 0770981968
Vineri, 15 decembrie 2017, ora 9,00, la Colegiul National ”Nichita Stanescu” Ploiesti, va avea loc deschiderea Simpozionului National ”Ecoterra” – ”Povesti de viata ale unor oameni celebri (150 de ani de la nasterea savantului Grigore Antipa)”, organizat de Asociatia Profesorilor de Biologie Ecoterra, în parteneriat cu ISJ Prahova, ISMB, Casa Corpului Didactic Prahova.
Urmare adresei Direcției Generale Relații Internaționale și Afaceri Europene nr.1607/SA/03.12.2018, vă comunicăm:
Centrul European de Limbi Moderne (CELM) al Consiliului Europei, va organiza miercuri, 12 decembrie 2018, în intervalul 9.00 – 10.30, o transmisiune în direct, în limbile engleză și franceză, cu tema Încurajarea inovării în educația lingvistică (Inspiring innovation in language education / Inspirer l’innovation dans l’éducation aux langues)
Scopul evenimentului este de a promova următorul program de activități al Centrului, pentru perioada 2020-2023, Încurajarea inovării în educația lingvistică: contexte în schimbare, competențe în evoluție (Inspiring innovation in language education: changing contexts, evolving competences / Inspirer l’innovation dans l’éducation aux langues : contextes changeants, compétences en évolution).
Evenimentul va facilita informarea asupra activității Centrului, cu accent pe modalitățile de implicare în viitorul program de activități și a beneficiilor asociate. De asemenea, participanții vor avea ocazia de a se familiariza cu formatul și tematicile Apelului de propuneri de proiecte, componentă centrală a programului CELM. Lansarea Apelului va avea loc în luna ianuarie 2019.
La transmisiunea în direct vor participa membri ai Professional Network Forum (o rețea de asociații și organizații internaționale axate pe educația lingvistică și evaluare), coordonatori de proiecte, consultanți CELM, precum și membri ai Comitetului de conducere al CELM, în calitate de reprezentanți ai autorităților naționale. Fiecare dintre acești invitați va oferi propria perspectivă asupra provocărilor actuale din domeniul învățării limbilor și a modului în care Centrul poate contribui prin intermediul viitorului său program de activități.
Participanții se vor putea angaja în conversații online (chat) pentru a adresa întrebări.
Link-ul către transmisiunea în direct este: www.ecml.at/livestream
Scoala Gimnaziala „Sfanta Vineri”, municipiul Ploiesti, va invita, in data de 14 decembrie 2018, sa participati la Simpozionul Regional cu tema „Valorizarea experientelor multiculturale in spatiul scolii”, aflat la editia a XIII-a
În anul școlar 2018-2019, Casa Corpului Didactic va derula prin intermediul departamentului Bibliotecă, în calitate de coordonator, ediția a III-a a proiectului educațional interjudețean, cu tema „Aleea scriitorilor”. Amănunte găsiți aici:
a) Cursuri acreditate
1- Management și comunicare în învățământ (120 ore-30 CPT)
Grupa 1 10.10.2018-9.01.2019, ora 14.00, Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Municipiul Ploiești
Grupa 2 27.10.2018-26.01.2019, ora 9.00, Colegiul ”Mihail Cantacuzino” oraș Sinaia
2- JOBS – formarea pentru orientare și consiliere în cariera elevilor (48 ore/ 12 CPT)
27.10.2018-10.112018, ora 9.00, Sala 12, C.C.D. Prahova,
3- Învățarea științelor – Abordări moderne (80 ore/ 20 CPT)
Grupa 1 11.10.2018-6.12.2018, ora 8.30, Sala 12, C.C.D. Prahova
Grupa 2 13.10.2018-15.12.2018, ora 8.30, Sala 12, C.C.D. Prahova
4- Informatică și TIC prin jocuri și aplicații colaborative (42 ore/ 11 CPT)
3.11.2018-3.12.2018, ora 9.00, Sala 12, C.C.D. Prahova
b) Cursuri avizate
1- Aspecte metodice privind predarea informaticii în gimnaziu și liceu – 24.09.2018-30.09.2018 Sala 10, C.C.D. Prahova
2- Competenţe specifice şi de bază pentru disciplina istorie şi didactica specialităţii – 26.09.2018-30.09.2018 Sala 12, C.C.D. Prahova
3- Matematica – de la concret la abstract – 26.09.2018-30.09.2018 Sala 12, C.C.D. Prahova
4- Noile educații și problematica lumii contemporane – 28.10.2018-30.09.2018, Cernăuți
5. Curs practic de consiliere și orientare (24 de ore) – 15.10.2018, Liceul Tehnologic Mecanic Câmpina
6. Curs practic de consiliere și orientare (24 de ore) – 19.10.2018, Liceul Tehnologic „Carol I” Valea Doftanei
7. Ansamblu de cutume și valori fundamentale ale rromilor – Curs interactiv (20 de ore) – 25.10.2018, Școala Gimnazială „Candiano Popescu” Ploiești
8. Desegregare școlară și creștere a calității educaționale în unitățile de învățământ (20 de ore) – 26.10.2018, Școala Gimnazială „Candiano Popescu” Ploiești
9. Reducerea părăsirii timpurii a școlii – impact pozitiv în activitatea la clasă cu copiii și părinții rromi – curs interactiv (20 de ore) – 27.10.2018, Școala Gimnazială „Candiano Popescu” Ploiești
10. Abilitarea curriculară pentru nivelul gimnazial la disciplina biologie – clasa a VI-a (24 de ore) – 9.11.2018, Colegiul Național „Nichita Stănescu” Ploiești
11. Ansamblu de cutume și valori fundamentale ale rromilor – Curs interactiv (20 de ore) – 29.10.2018-26.11.2018, Școala Gimnazială „Sf. Maria” Mizil
12. Go Lab – în procesul educațional (24 de ore) – 05.11.2018-07.12.2018, Școala Gimnazială „I. A. Bassarabescu” Ploiesti
13. Abilitarea curriculară pentru nivelul gimnazial la disciplina EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ ȘI APLICAȚII PRACTICE (24 de ore) –22.11.2018-13.12.2018, Casa Corpului Didactic Prahova
Pentru a valida înscrierea, în prima zi de formare cursanții vor achita minim 50% din contravaloarea cursului la care s-au înscris.
Situaţia cadrelor didactice înscrise la programele de formare continuă care n-au fost afişate mai sus va fi postată pe site-ul C.C.D. Prahova în etapa a II-a de programare a cursurilor.
În anul școlar 2018-2019, Casa Corpului Didactic va derula prin intermediul departamentului Bibliotecă, în calitate de coordonator, proiectul educațional județean cu tema „O planetă verde, o viață sănătoasă”.
Stimata Doamna, Stimate Domn
Casa Corpului Didactic a judetului Prahova in colaborare cu SC School Consulting SRL, furnizor de formare profesionala, autorizat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Ministerul Educatiei Naţionale prin Autoritatea Nationala pentru Calificari, anunta deschiderea sesiunii de inscrieri pentru cursul de specializare Competenţe Informatice care se va desfaşura în municipiul Ploiești.
Cui se adresează:
Tuturor celor care doresc sa se familiarizeze cu instrumentele bazate pe tehnologii informationale, cu elementele de baza in utilizarea corecta a computerelor si a principalelor aplicatii ale acestora.
Scopul cursului:
Formarea de deprinderi şi priceperi în utilizarea calculatorului; cunoaşterea noţiunilor de bază despre calculator şi funcţionalitatea acestuia în orice domeniu de activitate.
Competentele dobândite de participanții la curs: utilizarea funcţiilor de bază ale sistemului de operare Windows, formarea şi dezvoltarea deprinderilor de utilizare a unui procesor de texte, formarea şi dezvoltarea deprinderilor de utilizare a unei aplicaţii de calcul tabelar, formarea şi dezvoltarea deprinderilor de utilizare a unei aplicaţii de prezentări, formarea şi dezvoltarea deprinderilor de utilizare a mijloacelor moderne de comunicare, noţiuni despre alcătuirea şi utilizarea unei baze de date.
În urma examenului de absolvire:
Cursanţii vor primi certificate de absolvire acreditate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Acestea vor fi însoţite de un supliment descriptiv menţionând competenţele dobândite în cadrul cursului. Aceste certificate se pot opera in cartea de munca electronica ( REVISAL) si sunt recunoscute internaţional prin aplicarea Apostilei de la Haga;
Condiţii de acces: Minim învăţământ liceal.
Perioada desfăşurării cursului: 21.11.2018-21.12.2018.
Tarif: 250 Ron.
Termen limită de inscriere 20.11.2018 (in limita locurilor disponibile).
Pentru a va putea inscrie trebuie sa trimiteti online fisa de inscriere pe adresa de email: gigi.ionescu@schoolconsulting.ro, iar in data inceperii cursului se va aduce in original impreuna cu urmatoarele acte: copie carte de identitate, copie certificat de nastere, copie ultima diploma de studii si adeverinta de la medicul de familie sau de la medicina muncii cu specificatia”apt pentru formare profesionala”.
La inceperea cursului se va achita jumatate din valoarea acestuia.
Prima sedinta a cursului va avea loc la CCD Prahova in data de 21.11.2018 de la ora 16,00.
În cazul în care în unitataea dvs. există un număr mai mare de 20 cursanţi, atunci putem să desfăşurăm cursul şi în unitatea dvs.
Pentru informaţii suplimentare şi înscrieri vă rugăm să ne contactaţi!
Ing. Ionescu Gheorghe
Telefon: 0723 72 48 84 – 0761 44 87 19
e-mail: gigi.ionescu@schoolconsulting.ro
Vă multumim!
O zi bună!
Departament Vânzări
Ing. Gheorghe Ionescu
Tel: 0723 72 48 84
Tel: 0761 44 87 19
Sc School Consulting Srl , C.u.i 26899149, J 26/ 316/ 2010, Albesti Str. Muzeului Nr.
45 Judetul Mures
În cadrul Bibliotecii Casei Corpului Didactic Prahova, poate fi consultată publicația „Definitivatul-debut în educația și formarea cadrelor didactice: ghid pentru realizarea portofoliului cadrelor didactice pentru susținerea examenului de definitivare în învățământ”, realizată de ISJ București, în anul 2017. Publicația poate fi pusă la dispoziția cititorilor, inclusiv în format electronic.
Consfătuirea de specialitate la disciplina Biblioteconomie și Știința Informării, pentru anul școlar 2018-2019, adresată bibliotecarilor școlari si profesorilor-documentariști/ responsabililor CDI, va avea loc joi, 4 octombrie 2018, la sediul CCD Prahova, începând cu ora 10.00.
Primiţi expresia consideraţiei noastre,
School Consulting
Ing. Ionescu Gheorghe
Director
0723 72 48 84
Sc School Consulting Srl , C.u.i 26899149, J 26/ 316/ 2010, Albesti Str. Muzeului Nr. 45 Judetul Mures
Programul avizat de M.E.N. – Elemente de pedagogie și psihologie a educației pentru
susținerea examenelor și concursurilor naționale
In atentia cadrelor didactice care s-au inscris/doresc sa se inscrie la programul avizat Elemente
de pedagogie și psihologie a educației pentru susținerea examenelor și concursurilor naționale
Va informam ca programul avizat Elemente de pedagogie și psihologie a educației pentru
susținerea examenelor și concursurilor naționale (24 ore, curs gratuit)
va începe in data de 18 iunie 2018 (Luni), ora 14.00. Următoarele întâlniri se vor desfășura
astfel:
– 19 iunie 2018 (Marți), ora 14.00 ,
21 iunie (Joi) ora 9.00
22 iunie (Vineri) ora 9.00
Înscrierile se pot face accesand link-ul: link până joi, 14 iunie 2018, ora 12:00.
a) Cursuri acreditate
1- Management și comunicare în învățământ (120 ore-30 C.P.T.)
Grupa 1 10.10.2018-9.01.2019, Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Municipiul Ploiești
Grupa 2 27.10.2018-26.01.2019, Colegiul ”Mihail Cantacuzino” oraș Sinaia
2- JOBS – formarea pentru orientare și consiliere în cariera elevilor (48 ore/ 12 C.P.T.)
27.10.2018-10.112018, Sala 12, C.C.D. Prahova
3- Învățarea științelor – Abordări moderne (80 ore/ 20 C.P.T.)
Grupa 1 11.10.2018-6.12.2018, Sala 12, C.C.D. Prahova
Grupa 2 13.10.2018-15.12.2018, Sala 12, C.C.D. Prahova
4- Informatică și TIC prin jocuri și aplicații colaborative (42 ore/ 11 C.P.T.)
3.11.2018-3.12.2018, Sala 12, C.C.D. Prahova
5 Tehnologii Informaționale Computerizate ( 120 ore / 30 C.P.T.)
Grupa 1 09.11.2018 – 15.03.2019, sala 10, C.C.D. Prahova
6 Educație financiară pentru o școală modernă(60 ORE/ 15 C.P.T.) C.C.D. Prahova
7 Dezvoltarea competențelor în vederea asigurării unui mentorat de calitate în învăţământul preuniversitar (60 ORE/ 15 C.P.T.) C.C.D. Prahova
8 Abilitarea corpului de profesori metodiști pentru învățământul preuniversitar(40 ORE/ 10 C.P.T.) C.C.D. Prahova
9 Tehnologii Informaționale Computerizate ( 120 ore / 30 C.P.T.) Grupa 2 21.01.2019 – 20.05.2019, sala 11, C.C.D. Prahova
10 Asigurarea calității în unitățile școlare (45 ORE/ 11 C.P.T.) prima ședință 17 ianuarie-2019 C.C.D. Prahova
b) Cursuri avizate
1- Aspecte metodice privind predarea informaticii în gimnaziu și liceu – 24.09.2018-30.09.2018 Sala 10, Casa Corpului Didactic Prahova
2- Competenţe specifice şi de bază pentru disciplina istorie şi didactica specialităţii – 26.09.2018-30.09.2018 Sala 12, Casa Corpului Didactic Prahova
3- Matematica – de la concret la abstract – 26.09.2018-30.09.2018 Sala 12, Casa Corpului Didactic Prahova
4- Noile educații și problematica lumii contemporane – 28.10.2018-30.09.2018, Cernăuți
5. Curs practic de consiliere și orientare (24 de ore) – 15.10.2018-23.10.2018, Liceul Tehnologic Mecanic Câmpina
6. Curs practic de consiliere și orientare (24 de ore) – 19.10.2018-26.10.2018, Liceul Tehnologic „Carol I” Valea Doftanei
7. Ansamblu de cutume și valori fundamentale ale rromilor – Curs interactiv (20 de ore) – 25.10.2018-22.11.2018, Școala Gimnazială „Candiano Popescu” Ploiești
8. Desegregare școlară și creștere a calității educaționale în unitățile de învățământ (20 de ore) – 26.10.2018-23.11.2018, Școala Gimnazială „Candiano Popescu” Ploiești
9. Reducerea părăsirii timpurii a școlii – impact pozitiv în activitatea la clasă cu copiii și părinții rromi – curs interactiv (20 de ore) – 27.10.2018-24.11.2018, Școala Gimnazială „Candiano Popescu” Ploiești
10. Abilitarea curriculară pentru nivelul gimnazial la disciplina biologie – clasa a VI-a (24 de ore) – 9.11.2018-17.11.2018, Colegiul Național „Nichita Stănescu” Ploiești
11. Perfecţionarea responsabililor cu formarea continuă din învăţământul preuniversitar (12 ore) C.C.D. Prahova
12. Aplicarea principiului egalității de șanse în școală (12 de ore) – 24.11.2018-25.11.2018, Școala Gimnazială ”Sf. Vasile” municipiul Ploiești
13. Ansamblu de cutume și valori fundamentale ale rromilor – Curs interactiv (20 de ore) – 29.10.2018-26.11.2018, Școala Gimnazială „Sf. Maria” Mizil
14. Go Lab în procesul educațional (24 de ore) – 5.11.2018-7.12.2018, Școala Gimnazială “I. A. Bassarabescu”, Municipiul Ploiești
15. Abilitarea curriculară pentru nivelul gimnazial – Educație tehnologică și aplicații practice (24 de ore) – 22.11.2018-13.12.2018, Casa Corpului Didactic Prahova
16. Abilitarea curriculară pentru nivelul gimnazial – Limba Engleză (24 de ore) – 8.12.2018-15.12.2018, Casa Corpului Didactic Prahova
a) Cursuri acreditate
1– Management și comunicare în învățământ (120 ore-30 C.P.T.)
Grupa 4 – 23.02.2019-25.05.2019, (A-I) CCD Prahova
Grupa 5 23.02.2019-25.05.2019, (M-Z) CCD Prahova
2 Tehnologii Informaționale Computerizate ( 120 ore / 30 C.P.T.)
3 Educație financiară pentru o școală modernă (60 ORE/ 15 C.P.T.) C.C.D. Prahova
4 Dezvoltarea competențelor în vederea asigurării unui mentorat de calitate în învăţământul preuniversitar (60 ORE/ 15 C.P.T.) C.C.D. Prahova
5 Asigurarea calității în unitățile școlare (45 ORE/ 11 C.P.T.)
Grupa 1 17.01.2019-21.03.2019 C.C.D. Prahova
Grupa 2 2.02.2019-2.02.2019-21.03.2019 Filiala Tăriceni C.C.D. Prahova
6
b) Cursuri avizate
Conținut acordeon
a) Cursuri acreditate
1- Management și comunicare în învățământ (120 ore-30 C.P.T.)
Grupa 1 10.10.2018-9.01.2019, Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Municipiul Ploiești
Grupa 2 27.10.2018-26.01.2019, Colegiul ”Mihail Cantacuzino” oraș Sinaia
2- JOBS – formarea pentru orientare și consiliere în cariera elevilor (48 ore/ 12 C.P.T.)
27.10.2018-10.112018, Sala 12, C.C.D. Prahova
3- Învățarea științelor – Abordări moderne (80 ore/ 20 C.P.T.)
Grupa 1 11.10.2018-6.12.2018, Sala 12, C.C.D. Prahova
Grupa 2 13.10.2018-15.12.2018, Sala 12, C.C.D. Prahova
4- Informatică și TIC prin jocuri și aplicații colaborative (42 ore/ 11 C.P.T.)
3.11.2018-3.12.2018, Sala 12, C.C.D. Prahova
5 Tehnologii Informaționale Computerizate ( 120 ore / 30 C.P.T.)
Grupa 1 09.11.2018 – 15.03.2019, sala 10, C.C.D. Prahova
6 Educație financiară pentru o școală modernă(60 ORE/ 15 C.P.T.) C.C.D. Prahova
7 Dezvoltarea competențelor în vederea asigurării unui mentorat de calitate în învăţământul preuniversitar (60 ORE/ 15 C.P.T.) C.C.D. Prahova
8 Abilitarea corpului de profesori metodiști pentru învățământul preuniversitar(40 ORE/ 10 C.P.T.) C.C.D. Prahova
9 Tehnologii Informaționale Computerizate ( 120 ore / 30 C.P.T.) Grupa 2 21.01.2019 – 20.05.2019, sala 11, C.C.D. Prahova
10 Asigurarea calității în unitățile școlare (45 ORE/ 11 C.P.T.) prima ședință 17 ianuarie-2019 C.C.D. Prahova
b) Cursuri avizate
1- Aspecte metodice privind predarea informaticii în gimnaziu și liceu – 24.09.2018-30.09.2018 Sala 10, Casa Corpului Didactic Prahova
2- Competenţe specifice şi de bază pentru disciplina istorie şi didactica specialităţii – 26.09.2018-30.09.2018 Sala 12, Casa Corpului Didactic Prahova
3- Matematica – de la concret la abstract – 26.09.2018-30.09.2018 Sala 12, Casa Corpului Didactic Prahova
4- Noile educații și problematica lumii contemporane – 28.10.2018-30.09.2018, Cernăuți
5. Curs practic de consiliere și orientare (24 de ore) – 15.10.2018-23.10.2018, Liceul Tehnologic Mecanic Câmpina
6. Curs practic de consiliere și orientare (24 de ore) – 19.10.2018-26.10.2018, Liceul Tehnologic „Carol I” Valea Doftanei
7. Ansamblu de cutume și valori fundamentale ale rromilor – Curs interactiv (20 de ore) – 25.10.2018-22.11.2018, Școala Gimnazială „Candiano Popescu” Ploiești
8. Desegregare școlară și creștere a calității educaționale în unitățile de învățământ (20 de ore) – 26.10.2018-23.11.2018, Școala Gimnazială „Candiano Popescu” Ploiești
9. Reducerea părăsirii timpurii a școlii – impact pozitiv în activitatea la clasă cu copiii și părinții rromi – curs interactiv (20 de ore) – 27.10.2018-24.11.2018, Școala Gimnazială „Candiano Popescu” Ploiești
10. Abilitarea curriculară pentru nivelul gimnazial la disciplina biologie – clasa a VI-a (24 de ore) – 9.11.2018-17.11.2018, Colegiul Național „Nichita Stănescu” Ploiești
11. Perfecţionarea responsabililor cu formarea continuă din învăţământul preuniversitar (12 ore) C.C.D. Prahova
12. Aplicarea principiului egalității de șanse în școală (12 de ore) – 24.11.2018-25.11.2018, Școala Gimnazială ”Sf. Vasile” municipiul Ploiești
13. Ansamblu de cutume și valori fundamentale ale rromilor – Curs interactiv (20 de ore) – 29.10.2018-26.11.2018, Școala Gimnazială „Sf. Maria” Mizil
14. Go Lab în procesul educațional (24 de ore) – 5.11.2018-7.12.2018, Școala Gimnazială “I. A. Bassarabescu”, Municipiul Ploiești
15. Abilitarea curriculară pentru nivelul gimnazial – Educație tehnologică și aplicații practice (24 de ore) – 22.11.2018-13.12.2018, Casa Corpului Didactic Prahova
16. Abilitarea curriculară pentru nivelul gimnazial – Limba Engleză (24 de ore) – 8.12.2018-15.12.2018, Casa Corpului Didactic Prahova
a) Cursuri acreditate
1– Management și comunicare în învățământ (120 ore-30 C.P.T.)
Grupa 4 – 23.02.2019-25.05.2019, (A-I) CCD Prahova
Grupa 5 23.02.2019-25.05.2019, (M-Z) CCD Prahova
2 Tehnologii Informaționale Computerizate ( 120 ore / 30 C.P.T.)
3 Educație financiară pentru o școală modernă (60 ORE/ 15 C.P.T.) C.C.D. Prahova
4 Dezvoltarea competențelor în vederea asigurării unui mentorat de calitate în învăţământul preuniversitar (60 ORE/ 15 C.P.T.) C.C.D. Prahova
5 Asigurarea calității în unitățile școlare (45 ORE/ 11 C.P.T.)
Grupa 1 17.01.2019-21.03.2019 C.C.D. Prahova
Grupa 2 2.02.2019-2.02.2019-21.03.2019 Filiala Tăriceni C.C.D. Prahova
6
b) Cursuri avizate
Conținut acordeon